English Начало Контакти

Съобщения от БАПИОТ

Проведе се 3-ият Годишен бал на българската индустрия „облекло и текстил”

На 7 декември 2007 г. се проведе третият Годишен бал на българската текстилна и шивашка индустрия, организиран от БПИОТ, с любезното спонсорство на Винарска изба „Миролио".

Официалната вечеря събра над 120 гости в зала „Александър" на елитния хотел „Радисън Сас Гранд Хотел". По време на събитието бяха раздадени традиционните награди на БАПИОТ в четири сектора - държавни институции, неправителствени организации, чуждестранни партньори и медии.

В областта на държавното партньорство с призове бяха отличени г-жа Мария Капон и г-жа Елеонора Николова, депутати от 40-то Народно събрание на Р България.

Наградата за активна сътрудничеща неправителствена организация отиде при г-н Евгений Иванов, изп. директор на КРИБ.

Чуждестранното партньорство беше уважено в лицето на г-н Волфганг Вайс, управител на фирва „Вайс Консултинг", Германия.

За професионално отразяване на новините от сферата на българската текстилна и шивашка индустрия през 2007 г. бяха отличени: г-н Пламен Енчев, в. „Труд"; г-жа Екатерина Тотева, БТА; г-жа Мария Атанасова, в. „Дневник"; г-жа Наталия Малчева, в. „Стандарт" и информационен сайт Actualno.com.

Като социално отговорна организация БАПИОТ даде поле и на две благотворителни инициативи. Гостите на бала закупиха коледни сурвачки, венчета и картички, изработени от СПИ „Св. Климент Охридски", с. Лик, община Мездра. Събрананата сума ще отиде за закупуване на аудио и видео техника за дома за деца. Другата инициатива е насочена към подкрепа на българското висше образование, в лицето на студентите от специалност „Текстилна техника и технологии" към Технически университет - София. Дарените средства ще повишат качеството на образованието и ще осигурят база за практическо обучение на бъдещите колеги.

БАПИОТ благодари на всички, които се включиха в благотворителните инициативи и уважиха Годишния бал на текстилната и шивашка индустрия.