English Начало Контакти

Съобщения от БАПИОТ

Проект на студенти от Художествената Академия MY FAVORITE MOVIE

 

Проектът се осъществява от 17 студенти от Национална Художествена Академия, специалност МОДА,  степен  ''бакалавър'', с  ръководители Мариела Гемишева и Александър Гергинов.

Темата е  КИНОТО и МОДАТА като феномени на съвременната цивилизация, установили се  едновременно, като най-пълноценно съвместяващи креативност и комерсиалност. Тя провокира самостоятелно мислене на всеки от младите автори и предоставя богата територия за интерпретациии в концепциите за съвременно облекло, с цел постигане на цялостен моден образ и съответния на него продукт.

Изискванията за нивото са дипломна работа, степен - бакалавър като процеса на проектиране и изпълнение в сферата на креативния моден дизайн налага необходимост от професионални изяви. Ето защо резултатите от процеса на проектиране и изработване на модните колекции трябва да бъдат представени във финално модно ревю. Имайки предвид значимостта на презентацията на модния продукт, било то и експериментален, резултатът има смисъл когато съществува възможност да бъде достояние на публика, медии, производители.

Основни цели на проекта са установяване на контакти с професионалисти от съответните среди, за реализиране на някои от дебютните проекти, запознаване с дейностите по организиране на професионално дефиле, като документацията от проекта ще послужи на участиците за първата им промоция в съответните професионални среди, конкурси, международни форуми и др.

Мартериалите и изработката на колекциите се осигуряват от самите студенти, като моделите ще бъдат изработени в ателиета на Национална Художествена Академия.

Средства за фото, видео документация на модното ревю са осигурени от  фондация КУЛТ.БГ.

Мястото за провеждане на събитието  и PR-кампанията, която включва присъствие на електронни медии и печатни издания се осигуряват  от Софийска Градска Художествена Галерия.                                          

Групата от Художествената академия търси спонсори от средите на българските производители за провеждането на модното ревю. Средствата са в размер на  6200  лв. и са необходими за подиум, осветление, звук, манекени, грим, прически, изработка на покани.

Заинтересуваните фирми могат да се включат с част от горепосочената сума като срещу това, те  ще могат да  разпространяват  рекламни материали по време на самото ревю и тяхното лого ще бъде отпечатано в поканата за събитието.

За контакти:
Мариела Гемишеа
Тел./факс   02 846 89 46
Ателие    02 980 35 10
Мобилен:    0888 424 007
mgemisheva@spnet.net