English Начало Контакти

Съобщения от БАПИОТ

ГОДИШЕН БАЛ НА БАПИОТ

 

На 1 декември 2006 г. се проведе втория поред Годишен бал на българската индустрия за облекло и текстил. Това важно събитие, което ни събира всяка година постепенно се превръща в традиция. В празничната вечер се срещнаха колеги и професионалисти, свързани с бранша и същевременно беше отпразнуван края на една трудна и успешна година.Отново показахме на българската общественост, че шивашката индустрия е  достатъчно значима и силна в дните преди присъединяването ни към ЕС. Българските фирми,  години подред успешно се вписват в конкуретния пазар на текстил и облекло на българско и световно ниво.  

Логично в края на всяка година се прави преоценка на резултати и постижения. На годишния бал на БАПИОТ бяха  наградени личностите от политическия и браншови елит, които са дали и ще дават и занапред своята подкрепа за развитието на българската индустрия за облекло и текстил.

Наградените бяха в няколко категории:

-  г-н Румен Овчаров - Министър на икономиката и енергетиката „За активна  подкрепа на бранша  на Министерството на икономиката и енергетиката";

- за  „Активна позиция на работодател" - г-н Бертрам Ролман -  „Пирин-тех" - гр. Гоце Делчев;

- за „Издигане престижа на бълагрската мода" - г-н Любомир Стойков - Зам.-председател на Българската академия за мода и председател на нейния художествен съвет;

за „Медийно отразяване на дейността на бранша" се дадоха награди на журналистите, с които БАПИОТ сътрудничи ежедневно - г-жа Ирина Алексиева - БТВ, г-жа Мила Маринова - в-к „Пари", г-жа Зорница Маркова - в-к „Дневник".

За доброто настроение се погрижиха  любезните спонсори от фирма Винарска изба „Едоардо Миролио" ЕООД - с.Еленово, която осигури напитките за събитието.

След официалната част на бала, гостите бяха забавлявани от  вариететната група „Линда шоу" и специално наети за събитието музикални оформители.

С надежди за успешна първа година като членове на Европейския съюз, завърши празника на българските производители на облекло и текстил.