English Начало Контакти

Модни новини

Моден маркетинг: три инициативи , които маркираха 2013 година

1./ През октомври 2013 г. Даян Фон Фюрстенберг представи на живо в Google + новата си колекция. Самата дизайнерка отговоряше на въпросите на регистрирани фенове на марката, посредством уеб камера. Но преди всичко, докато дизайнерката представяше различните модели от колекцията си и детайли от творческия процес, потребителите имаха уникална възможност да закупят онлайн модела, който се представяше и така се превръщаха в първите клиенти на новата колекция на марката.

2./ През март 2013 г. компанията Soldsie създава процес за покупка чрез коментари във Facebook и Instagram. Чрез тази система снимки от колекциите на представяните от компанията модни марки се представят в двете социални мрежи. Клиентът трябва единствено да постави надпис "Продадено!" под снимката на избрания от него продукт, последван от описание на неговите размери и избрания цвят. В резултат клиентът получава имейл съобщение за финализиране на покупката.

3./ През пролетта на 2013, нюйоркчани били изненадани от появата на странни жълти витрини, посветени на марката Кейт Спейд. Зад стъклото на всяка витрина нямало магазин, а самата реклама представлявала сензорен екран, предоставящ възможност за избор на номерирани продукти от колекцията на марката. Клиентът има възможност да избере своя продукт, да въведе поръчката си , своя адрес и телефонен номер на екрана като от своя домашен компютър. След потвърждението на поръчката, продуктите му се доставят навсякъде в Манхатън (включително паркове, ресторанти и други) в рамките на 1 час.