English Начало Контакти

Модни новини

Tom Tailor стартира Polo Team и преговаря закупуването на Bonita

На своето участие на юлското изложение на Bread&Butter, немската компания Tom Tailor представи за първи път новата си марка Polo Team.

За целта компанията изгради освен щанда си и истинско мини поло игрище до панаирните палати на изложението, на което се провеждаха истински турнири по поло.

Близо 40 коня, аржентинска порода, бяха превозени специално за случая.  

Марката и управлението на Polo Team е независимо от останалата компания и ще бъде ръководено от Оливър Шрьодер, син на създателя на компанията Tom Tailor. Polo Team ще се позиционира на ценово и качествено ниво до марки като Eden Park, Gaastra, Napapijiri, Hilfiger, Ralph Lauren, Marc O’Polo. Екипът на Polo Team ще се стреми да създава по 6 колекции на година с 8 основни доставки, като се надява с новата марка да успее да се позиционира в по-висок ценови клас и да привлече нова клиентела.

Същевременно  компанията Tom Tailor се подготвя да закупи немската марка Bonita, която разполага с близо 900 магазини в Европа и е предназначена за клиенти над 40 години. С новата покупка, Tom Tailor смята да се позиционира и в сегмента на голямата дистрибуция.

Ако сделката бъде осъществена, според първоначалните прогнози – до края на август, новата придобивка ще струва на Tom Tailor 220 милиона евро.

Компанията Bonita е създадена през 1969 г. и разполага с 960 магазина в Германия, Швейцария, Австрия, Белгия, и отскоро – в Полша. Bonita  има 4500 служители и реализира годишен оборот от 380 милиона евро (2011).  Холдингът Tom Tailor не смята да преобразува магазините на Bonita в мултибрандови магазини, а да развива компанията под сегашното й име като запази стила и клиентелата на марката. Ако сделката се осъществи, от Tom Tailor предвиждат да отворят още 50 магазина с марката Bonita до края на 2013 г. , основно в Австрия, Германия и Швейцария.

Според представителите на Tom Tailor двете марки - Tom Tailor и Bonita се допълват идеално, тъй като първата е предназначена за клиенти във възрастова категория от 0 до 45 години, а клиентелата на Bonita е основно на 40 години и повече.

От Tom Tailor предвиждат светло бъдеще за компанията Bonita, която според тях обхваща най-платежосособната категория клиенти в Германия, Австрия, Швейцария.

Източник : ФешънМаг