English Начало Контакти

Модни новини

Who’s next Prêt-a-Porter Paris – кратка равносметка след края на изложението.

Най-голямото френско изложение за мода и модни аксесоари приключи и анализаторите дадоха своите първи оценки. Като оставим настрана перфектната организация и многобройните съпътстващи събития и развлечения, предвидени за посетители и изложители, не може да не се отбележи лекия спад в броя на посетителите.

Причини : като един от основните мотиви за слабата посещаемост бе посочен изборът на дати за провеждане на изложението. Периода 30 юни – 3 юли във Франция съвпада с първата седмица на националните разпродажби, което от своя страна е сериозен недостатък за френските компании.

Дидие Парикян, който е един от редовните изложителите на Who's Next Prêt-a-Porter, както и редица други френски компании - участници на салона, се обединиха около мнението, че датите за провеждане на изложението са изключително благоприятни, но държавните институции трябва да преосмислят датата на начало на разпродажбите и да я изтеглят с една седмица по-късно, за да не се създават подобни конфликтни ситуации и да се подкрепят френските производители и мода.

Организаторите на Who's Next бяха успели да привлекат голям брой чуждестранни посетители и купувачи, а именно : италианци, англичани, американци, японци, китайци и др. Осезаема бе липсата на френските посетители, което предизвика недоволството на чуждестранните изложители, които се участват в Who's Next основно с цел навлизане именно на френския пазар.

И въпреки че и посетители и изложители нямаха забележки на ниво организация, доминиращо бе мнението, че Who's Next има още доста да поработи над своята идентичност, за да може да достигне нивото на Bread & Butter Berlin.

По материали от чуждестранната преса