English Начало Контакти

Специални оферти

По повод отбелязването на Световния ден на интелектуалната собственост Патентното ведомство на Република България организира на 24 април 2008 г. Ден на отворените врати, както и Ден на марката и дизайна – 2008.

 По повод отбелязването на Световния ден на интелектуалната собственост Патентното ведомство на Република България организира на 24 април 2008 г. Ден на отворените врати, както и Ден на марката и дизайна - 2008.

         Гражданите, в т.ч. представители на бизнеса и представители по индустриална собственост, са поканени да посетят Патентното ведомство.

  • Програмата на събитието ще включва две основни теми:
    „Иновациите - нека ги уважаваме"
    „Марка и дизайн на Общността"
    Вратите на Патентното ведомство и на неговата Централна патентна библиотека ще бъдат отворени от 10.00ч. до 16.30 ч. за посетители, които биха искали да научат повече за работата на институцията, за същността и начините на закрила на обектите на индустриална собственост - изобретения, полезни модели, марки, географски означения, дизайни, както и за информацията и услугите в областта на индустриалната собственост, предоставяни от Патентното ведомство.
    Специален акцент ще бъде поставен върху марката и дизайна на Общността в изпълнение на Договора за сътрудничество с Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар OHIM, гр. Аликанте, Испания, по проект за популяризирането на тези два обекта на територията на България.
    На гражданите ще се предоставят информация, разяснения и материали по интересуващи ги във връзка с двете теми въпроси, ще им бъде дадена възможност да посетят работни места на експерти и да се запознаят отблизо с работата на експертизата във Ведомство.
    Искрено се надяваме посочената инициатива да срещне голям интерес сред широк кръг потребители на системата на индустриалната собственост.

Селин Алексиева
Държавен експерт
Дирекция „Международна дейност, сътрудничество и развитие"
Патентно ведомство на Р. България
Тел. (+395 2) 9701 345