English Начало Контакти

Специални оферти

ТЕНДЕНЦИИ В ЦВЯТ И МАТЕРИЯ – ЛЯТО 2007 Г.

 

Основните тенденции в конструкцията на дамското облекло за лято 2007 г. са опростените линии, умело съчетани с романтични елементи. За спортните облекла е характерно вмъкването на униформени елементи от авиацията.

Модните агенции пропагандират дизайнерски решения в романтичен стил, с акценти, взети от униформите. Това е причината в решенията за сезона да съществуват на пръв поглед контрасти и противоречия. От една страна класически и романтични форми, от друга спортен стил - ретро, с мотиви от американската култура, решения напомнящи носталгично облеклото от 60-те години.

В цветовата гама са преобладаващи светлите тонове. Налагат се  простият силует, а също и романтичният стил, с елементи на бельо в детайлите. Често срещани са  елементите от авиаторските униформи.

По елегантен начин във всички ежедневни облекла се прокрадват и екзотични мотиви от етнокултурата на Африка, Азия, Куба, Карибите. Принтовете върху платове са много важни за този сезон.

Във всяка колекция се акцентира на индивидуалността на облеклата, дефинирани като цвят, плат, стил и детайли. Намираме много бяло, светло и свежо в колекциите от този сезон, а също и цветове с нюанси на човешката кожа. Като акценти присъстват неизменно класическото черно, тъмнокафявото с металически отблясъци и сребърно сивото. Друга налагаща се гама в колекциите е тропическото зелено и каки, в комбинация с оранжево-червени елементи. Паралелни тенденции в цветовата гама са морските цветове, присъстващи в спортните облекла, а също и свежите пастелни цветове, в комбинация с бяло, бежово и сиво, синьо, червено.

Памучните платове са предпочитани от всички дизайнери. Материите са олекотени и фини, изглеждащи ефирно. В спортните колекции почти навсякъде присъства прания ефект. В луксозните облекла преобладават коприните с печат, ефирни, леки и често с пран ефект. Вълната е представена в лекия си вариант, с втъкаване на метални нишки. Ленът е чист, в светли,  летни цветове.

Принтовете върху платовете представляват изчистени миниатюрни графики, често  напомнящи романтичен стил. Фолклорни елементи са заложени в спортните колекции. Авио-елементи и други мотиви от уни формите се печатат върху облеклата за свободното време с пастелни цветове. Цветя и други  екзотични растения се печатат върху т-шъртите от всички размери.

Най-използвани мотиви при принтирането върху платове:

  • - миниатюри - чертички, квадрати, карета, точки и зиг-заг мотиви,
  • - фигурки - малки елементи от кухненския интериор, течаща вода, прозорци английски стил в светли нюанси,
  • - карета за ризи, карета с елементи на сянка, морски пръстени с блокиращи линии, етнически мотиви, принтирани като рае, линейни раета,
  • - цветя и мотиви от природата - стилизирани апликации, цветенца, листа, екзотични цветя, букети, сушени цветя,
  • - чужди култури - принтове на африкански дървета, мозайки, елементи от екзотичните култури на Африка, Азия, Куба и др.

Тенденции, лято 2007 - при мъжките облекла

 

Характерното за мъжките колекции -  лято 2007 е високо качество, индивидуалност, с елементи на закачливост и изобретателност. От една страна облеклата трябва да задоволят ежедневните потребности на клиентите, но в същото време стремежът е да се вмъкнат елементи на индивидуалност и да носят удоволствие на потребителите. Онова което обединява колекциите е елементът на оригиналност и стремежът за задоволяване вкуса на всички обществени слоеве на населението. Декорации с минималистични елементи на фона на студени техно-цветове присъстват в облеклата, предназначени за новото компютърно поколение.

В дизайна на дрехите за свободното време и почивките през лятото по носталгичен начин се прокрадват принтове на мотори Веспа, скутери и автомобили от 60те години. Част от  колекциите са представени в свежи цветове с блокиращи контрастни елементи. Микс на култури е доста характерен в изработката на облеклата. Авиаторската тема, която значително присъства в зимните колекции продължава и през лятото, но не като цялостен изглед, а само като отделни елементи. Често се срещат и етническите мотиви с произход Азия и Северна Америка. Миксът на стилове и цветове дава възможност за проявяване на творчество при съчетаване на облеклата.

Бялото е основен  цвят, който често се комбинира със сребристо сиво. Натуралните цветове са комбинирани с пепеляви и бежови сенки или с убити пастелни цветове. В колекциите намираме натурални цветове, контрирани от тропическо зелени сенки и с вмъкнати ярки червено-оранжеви акценти. Черното също е основен цвят в колекциите. Комбинирано е с бяло или тъмно-синьо.

Платовете са леки, елегантни, изглеждащи спортно. Естествените памучни материи създават изглед на елегантност и официалност. Вълнените платове са изключително фини, с много високо качество и сухи на опип. Ленът е представен във фин и натурален вид, или в комбинация с вълна или памук. Източник Sippo-buletin, Швейцария