English Начало Контакти

Анализи

Промени в търсенето : потребителите искат не само мода, но и забавление

 

Налице е сеизмична промяна в начина, по който хората пазаруват от магазините за мода през последните няколко години. И тъй като технологията не спира, а продължава да вкарва все повече нововъведения, марките трябва да вървят в крак с тенденциите на пазара.


С нов приток на дигитални иновации и невероятните маркетингови възможности, модните марки вече имат много начини, по които могат да накарат потребителите да ги следват и да ги ангажират чрез по-дълбоки забавления на пазара.

Според проведени изследвания, за да се определи какво наистина искат потребителите от любимите си марки, 91% от анкетираните признават че гледат положително на допълнителните забавления и рекламни трикове, които марките могат да предложат. 75% от  анкетираните във възрастовата граница на 16-24 годишните признават, че са по-склонни да изберат марка, която да ги забавлява повече от тази, която не го прави.

Модното забавление се оказва силен приоритет и важна примамка за привличане на нови и задържане на старите клиенти.  Използване на социалните мрежи, кампании, базирани на модни „истории”, "общителност" на марката – всичко това се превръща в част от маркетинговия must have за всяка една компания.

Последният пример за новата вълна в модния маркетинг е 4D проекция на рекламния клип на Ралф Лорен  по фасадата на сградата, в която се помещева магазин на марката, превръщайки сградата в един зашеметяващ моден спектакъл.


Dior е друг важен пример за модна марка с желание да се позиционира като развлекателна и привлекателна, представяйки своите последни продукти посредством серия от кратки филми и музикални клипове с ексклузивното сътрудничество на режисьора Гай Ричи и актьора Джъд Лоу, както и музиканти като Франц Фердинанд и френската актриса Марион Котийар.

Проучванията показват, че потребителите изпитват остър недостиг на ангажираност и обвързаност с любимите марки и сега , повече от всякога, е време да им се предложат смело допълнителни развлечения под една или друга форма.
Защото както казва Уилям Текери, писател: "Храбростта никога не излиза от мода".

Източник : Just Style