English Начало Контакти

Изложения

MILANO UNICA : 6.55% повече посетители в сравнение с 2012 година

В четвъртък, 12 септември в Италия приключи поредното издание на специализираното изложение Milano Unica. Салонът на италианската текстилна промишленост групира 432 изложители, които представиха своите колекции от платове и аксесоари за есен / зима сезон 2014/2015 , и привлякоха над 21 600 посетители ( или с 6.55% повече в сравнение със септември 2012 година). Добрите резултати се дължат на рекорден ръст на чуждестранното присъствие (+14%) и завръщането на италианските модни компании (+3%) .

От Milano Unica са уверени, че края на кризата е близо, като наблягат на покачването на броя на купувачите от по-традиционни чуждестранни пазари на ЕС, които през последните години бяха най-засегнати от икономическите проблеми.

"Преди близо десет години всички вече ни смятаха за мъртви. През 2008 г. и до днес, ние бяхме изправени пред най-тежката криза от следвоенния период, но успяхме да се адаптираме и да съживим отново нашата индустрия, която започва тепърва отново да расте и да се развива. Италианската текстилна индустрия има собствена и уникална позиция в света и Milano Unica е основният й израз.” Именно с тези думи президентът на италианския панаир за текстил, Силвио Албини, откри 17-тото издание на салона във вторник, 10 септември.

"Станахме свидетели на завръщането на много компании. Това означава, че компаниите вярват и започват отново да инвестират в културата на своя персонал. Набляга се на интернационализацията, което е абсолютно необходимо за развитието на нашия бизнес", коментира Пиер Луиджи Лоро Пиана, главен изпълнителен директор на текстилната компания Loro Piana .

Сред чуждестранните посетители със засилено присъствие през тази година са Обединеното кралство ( + 69%) , Белгия (+ 31%) , САЩ (+ 28%) , Русия (+ 26%), Швеция ( + 25%) , Южна Корея (+ 22%), Франция (21%) , Китай (+14%) и Япония (+4%) .

Тези повече от задоволителни резултати със сигурност ще насърчат италианските текстилни компании да участват и в следващото изложение, организирана от Milano Unica в Шанхай на 21-24 Октомври, като част от Milano Unica Китай. Около 130 фирми вече са потвърдили участието си .

Следващото издание на Milano Unica в Милано, Италия, където ще бъдат представени колекции за пролет / лято 2015 , ще се проведе в периода 11 и 13-ти Февруари 2014 година.