English Начало Контакти

Изложения

Милано е домакин на Световната кампания "ЗА" вълната.

Италия стартира първата си Седмица на вълната с празненства подкрепящи Глобалната кампания "ЗА" вълната, вдъхновена от апела "Живейте естествено - изберете вълната!", насърчаващ употребата и, като природна, биоразградима и възобновяема суровина. Стартиралите в Милано чествания целят изграждането на своеобразен мост между текстилната индустрия, модната индустрия и потребителите, като за първи път програмата включва всеки от тези три пазара. Основните дейности се извършват чрез рекламни и образователни инициативи, които се провеждат в партньорство с водещата италианска верига универсални магазини "La Rinascente".

Потребителите могат да се запознаят с документите, потвърждаващи естествения произход и екологичността на вълната и с илюстрации на пътешествието и от фермата до модния подиум - как вълната се добива от овцете и чрез трансформационния процес се превръща в красиви платове, благодарение на страстта и изобретателността на всички участници по веригата на доставки.

За стартирането на образователната промо-кампания, пред "La Rinascente" е издигната 40-метрова кошара с овце и трева, успоредно на Миланската катедралата, за да се подчертае естествения произход на вълната и да се предложи на клиентите едно неочаквано изживяване. Уникалните анимации по седемте етажа на "La Rinascente" (показващи класически мъжки облекла, дамски, детски, ежедневни и спорти облекла, както и интериорен текстил) и дисплеи по витрините на магазините също ще привличат и ангажират вниманието на потребителите, за да се подчертае натуралната красота на мериносовата вълна. Тази публичност ще улесни и разпространението на екопосланието на кампанията. Под артистичното ръководство на Анджело Фигъс, пет от най-престижните италиански модни и дизайнерски школи и университети, създадоха впечатляващите видеодисплеи (които ще бъдат пред погледите на близо милион минувачи всеки ден), за да подчертаят присъщите на вълната свойства - еластичност, удобство, възможност за кожата да диша.

Дружеството Woolmark е обединило сили и с водещото италианско текстилно търговско изложение Milano Unica. Също така получи и сценична подкрепа от подиума на грандиозно модно шоу с участието на най-търсените световни млади модни таланти, които помогнаха да се отбележи началото на Седмицата на вълната. Шестима дизайнери, плюс специалният гост Андреа Помпилио, представиха своите уникални интерпретации за приложенията на вълната в съвместно модно шоу, което се проведе в галерия "Vittorio Emanuele II", разположена в близост до "Duomo" и "La Rinascente" в Милано.

На шоуто присъстваха повече от 1 500 гости, в това число и кмета на града Джулиано Пизапия.

Гвоздеят на събитието беше приветствената реч на патрона на кампанията Негово Кралско Височество Принцът на Уелс, който поздрави гостите чрез аудио-визуална връзка и говори за огромния потенциал на вълната и важността на вълнодобивната индустрия.
"Един поглед назад към историята, и то не много далечната, е достатъчен, за да видите, че вълната някога е била в основата на глобалната икономика. През последните години обаче тя е принудена да се конкурира с изкуствените и синтетични влакна", каза Принц Чарлз.

Вълната притежава изключителна еластичност, което прави дрехите, произведени от нея висококачествени, здрави и подходящи за многогодишна употреба. Простичко казано - вълната изглежда добре дълго време!

Президентът на Международната организация за вълнен текстил и изпълнителен директор на кампанията, Питър Акройд, каза, че успехът на начинанието от последните години ще помогне за подсилване на ключовите екологични посланията на кампанията чрез по-голямото участие на всички членове от веригата на доставки от фермата до модния подиум.

Програмата използва изцяло концепцията за наблягане на качествата на вложените материали, като изключително ефективно средство за популяризиране на отличните екологични показатели на вълната, които са важни за потребителите търсещи нещо повече от марка.

Цената на вълната към момента е относително стабилна, като се наблюдава увеличение в търсенето, откакто заинтересованите потребители започнаха да задават сериозни въпроси относно произхода и устойчивостта на материите. Вълната е отговор на много от проблемите в тези два аспекта, чрез своите качества на естествен, биоразградим и възобновяем ресурс.
Източник: The Woolmark Company