English Начало Контакти

Информация за пресата

БАПИОТ бе домакин на среща на Европейските асоциации, членове на Euratex

От 07 до 09 септември 2011 г. БАПИОТ бе домакин на среща на европейските асоциации по облекло и текстил, членове на Euratex.

Официалното събитие се състоя в хотел Хилтън, София и в него участваха директори на европейските браншови организации от Франция, Швеция, Германия, Холандия, Австрия, Белгия, Финландия, Италия, Испания, Англия, България и др. Форумът бе открит от г-жа Валерия Жекова, председател на БАПИОТ, а приветствия изказаха г-жа Боряна Минчева, директор „Международно сътрудничество в Изпълнителна агенция  за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) и г-н Франческо Марки, генерален директор Euratex. Акцент в срещата бе презентацията на г-жа Валерия Жекова за състоянието и предимствата на сектор Т&О и България като отлично място за производство на облекло.

По време на организираните от БАПИОТ допълнителни мероприятия бяха обсъдени нови възможности за сътрудничество и нови проекти, а колегите от европейските асоциации имаха възможност да се запознаят освен с индустрията и добрите възможности за производство на облекло, така също и с историята и археологическите забележителности на София.

Модератори на събитието бяха г-н Франческо Марки, генерален директор и г-жа Луиза Сантос, международни пазари, Euratex ( www.euratex.eu ).

БАПИОТ за втори път е домакин на събития на Euratex и работи за активно партньорство и добър имидж на бранша на международно ниво.