Новини

Модният бранш се сдоби с Национален клъстер

Клъстерът ще използва ефективно потенциала на членовете си, което ще даде възможност да бъдат бъдат разпознати на пазара, а произвежданата от тях продукция ще се реализира под общ клъстерен бранд BG FASHION. 

До този момент Клъстерът има 11 членове. Това са:

-         седем члена на БАПИОТ- производители на облекло и текстил („Крис Фешьн Индьстрийс”АД, „Нимек” ЕООД, „Крушата” ЕООД, „Нова Линия” ЕООД, „МИК-БГ” ЕООД, „Валитекс” ООД, „Вени Стил” ООД);

-         свързани с производителите на облекло и текстил фирма за доставка на оборудване („Руен машинари” ЕООД),  консултантска фирма (”Поинт М” ООД), транспортна фирма („НОВАТРАНС М” АД) и фирма за консултантскси и счетоводни услуги („Асир-И” ЕООД).

    

В началото на 2017 г. предстои Общо събрание на БАПИОТ, на което се очаква да се гласува решение да се присъедини към членовете на клъстера.

В процес е и набирането на нови членове на клъстера.

 

Съдружници в Национален клъстер за модни облекла ООД могат да бъдат физически или юридически лица. Приемането на нов съдружник се допуска по негова писмена молба и с решение на Общото събрание на съдружниците.

 

Всяко юридическо лице, както и всяко пълнолетно физическо лице, може да стане съдружник в Клъстера, ако споделя целите на сдружението и средствата за тяхното постигане и изпълнява условията на дружествения договор.