English Начало Контакти

Новини

Шест български фирми представители на сектор Текстил и Облекло на международното модно изложение FASHION INDUSTRY 2016 в Санкт Петербург, Русия.

 

В периода от 10 до 28 март , шест  български фирми представиха колекциите си за сезон пролет/лято 2016  на модно дефиле по време на изложението  FASHION INDUSTRY 2016.

Благодарение на упоритите усилия и дългогодишни контакти на БАПИОТ, и с финансовата подкрепа на ИАНМСП, се  организираха 60 кв. м. Национален щанд на който родните компании презентираха българското участие. Фирмите  имаха възможност да  установят работни контакти с посетителите  проявяващи интерес към сътрудничество с български партнъори. В рамките на срещите с руските  партньори бе дискутиран въпросът за високия потенциал на българския текстилен сектор и недостатъчното му представяне в Русия, както и по-слабата информираност на руските фирми за възможностите за партньорство.

Руското изложение е най-важното събитие за представителите на модния бизнес на Северозападна Русия, единственото търговско изложение в региона, провежда се два пъти ежегодно от 1993 г. . На изданието  участие са взели 250 изложители от 80 страни на обща изложбена площ от 10 000 кв.м., като посетителите са били над 50 000 от цял свят. Основните представени групи стоки в изложбата са: готови облекла и трикотаж, текстилни изделия, шапки, кожа и кожени изделия и др. FASHION INDUSTRY се провежда два пъти годишно в B2B формат.